• Home
  • Agenda
  • Het Olympisch Gebied
  • Wat is er te doen?
  • Video
  • Ambassadeurs
  • Nieuwsarchief
  • Zomerspelen
  • Organisatie
  • Contact
  • Audiotour
Inschrijven nieuwsbrief
   

AMBASSADEURS IN HET OLYMPISCH GEBIED

/webroot/data/images/Ambassadeurs/CoJongkind.jpg  

Co Jongkind
Buurtvertegenwoordiger

Co Jongkind is 62 jaar en woont sinds 1976 met zijn vrouw in de Schinkelbuurt op een van de woonboten aan het IJsbaanpad. Co heeft jaren bij de KLM gewerkt en wandelt het liefst met zijn hond over ‘zijn' Schinkeleilanden. "Ik speel ook graag met mijn kleinkinderen op de velden van Arsenal, het mooie is dat die gewoon toegankelijk zijn voor iedereen, als er niet gevoetbald wordt natuurlijk..."

Binding met het Olympisch gebied?
Co is een van de actieve buurtbewoners die zich inzetten voor hun ‘Schinkelgebied'. Co is een van de oprichters van de Algemene Belangenvereniging van de Schinkeleilanden en vecht dan ook onophoudelijk voor behoud van de natuur en rust.

De ABS vecht ook nog voor behoud van het bestaansrecht van Jachtwerf Olympia voor de pleziervaart. Daarnaast maakt de vereniging zich momenteel hard voor een kinderboerderij op het Natuureiland van de Schinkeleilanden. Zaterdag 24 oktober jl. was er reeds een voorproefje met een mobiele boerderij.
Co heeft ook 18 jaar vakbondswerk gedaan, en heeft 10 jaar in de ondernemingsraad gezeten.

Mooiste evenement?
Co is een vervent sportfan en liefhebber van de sportevenementen in het Olympisch Stadion maar daarbij moet wel rekening gehouden worden met de omgeving en de buurtbewoners. Hij is een groot fan van belangrijke sportevenementen in het Stadion. Grote evenementen fascineren hem, vooral voetbal- en wielerwedstrijden.

 
/webroot/data/images/Ambassadeurs/BasVanDam.jpg  

Bas van Dam
Voorzitter Atletiekvereniging Phanos

Bas van Dam is al bijna 20 jaar voorzitter van Phanos. Hij woont in het Amsterdamse Bos en werkt bij de Royal Bank of Scotland.

De passie die hij voor Phanos heeft is dat iedereen en alles hier kan sporten; van professionele topatleten tot kinderen en amateurs. Bas: "Er kan bij Phanos veel en er worden veel initiatieven gesteund. De atletiekvereniging is erg ambitieus maar is tegelijkertijd een warm bad voor iedereen". 

Een droom van Bas is mooie internationale wedstrijden neer te zetten en dit zo aan te pakken zodat er een vol stadion wordt gerealiseerd.

Binding met het Olympisch Gebied?
Bas woont in de buurt van het Amsterdamse Bos en spendeert veel tijd in het Olympisch Stadion. Zijn wens is om de buurtbewoners in het Olympisch Gebied te enthousiasmeren en stimuleren om ook deel te nemen aan activiteiten bij Phanos. Zo is de Friday Night Run een spectaculair en speciaal evenement waar iedereen aan mee kan doen. Voor de buurt moet er een gezellige borrel aan gekoppeld worden.

Mooiste evenement?
Het mooiste evenement in het stadion?
De Europese Kampioenschappen <23 jaar,  jeugdevenementen en de eerste keer dat het NK Atletiek in 2007 meer dan 7000 mensen trok. Er waren veel deelnemers uit heel Europa.

 
/webroot/data/images/Ambassadeurs/GerKoopman.jpg   Ger Koopman
Directeur Frans Otten Stadion

Ger Koopman is al ruim 30 jaar verbonden aan het Frans Otten Stadion. Ter vervanging van het oude stadion investeerde Koopman in 2004 in het huidige stadion aan het IJsbaanpad, ontworpen en gebouwd door de Royal Haskoning Architecten. Het stadion heeft 20 squashbanen plus een Centre Court. Er zijn 6 indoor tennisbanen en buiten bevinden zich nog eens 16 tennisbanen. Daarnaast zijn er fitnessmogelijkheden, is er een café-restaurant en zijn er enkele zalen. Het complex is vernoemd naar de voormalige Philips bestuursvoorzitter Frans Otten.

Binding met het Olympisch Gebied?
De grote binding die Ger Koopman met het Olympisch Gebied heeft, is dat de hoop om in 2028 de Spelen te halen. Dat is namelijk het mooiste wat je kunt halen aldus Koopman.
Ger traint zelf in het Amsterdamse Bos en loopt Marathons.

Mooiste evenement?
Het meest onder de indruk was Koopman van het concert van André Hazes in het Olympisch Stadion in 2002. Daarnaast waren er natuurlijk de wedstrijden van Ajax in het stadion en het wereldkampioenschappen wielrennen. Piet Keizer, Louis van Gaal en Guus Hiddink, ze tennissen allen nog in het Frans Otten Stadion. Dit zijn de idolen voor wie ik vroeger heb staan juichen in het stadion. Dat is toch de mooiste reclame die je kunt krijgen...
 
      

Nelleke Penninx

Voorzitter Sociëteit Olympisch Stadion

Nelleke Penninx is voormalig Nederlands roeister. In 1996 maakte ze haar Olympische debuut bij de Olympische Spelen van Atlanta op het onderdeel dubbel-vier. Vier jaar later in Sydney roeide ze in de Holland Acht, waarmee ze zilver veroverde. Nelleke stond aan de wieg van de Stichting Promotie Olympisch Gebied. Niet alleen vanuit haar eigen Olympische ervaring maar ook vanuit haar werkzaamheden bij Stadsdeel Zuid en Dienst Ruimtelijke Ordening zag zij hoe bijzonder het Gebied is. Ze nauw betrokken bij de Olympische ambitie van Amsterdam en het Olympisch Plan 2028.

Daarnaast is Nelleke voorzitter van de Sociëteit Olympisch Stadion. Het doel van de Sociëteit is het bevorderen van de belangstelling voor alle takken van sport als actieve en passieve recreatie te bevorderen, meer in het bijzonder het sportgebeuren in- en rondom het Olympisch Stadion.

Binding met het Olympisch Gebied?

Nelleke: "Het Gebied is veel meer dan alleen een woongebied. Kunst, cultuur, werk. Natuurlijk is er veel Olympische historie in het gebied. De Spelen van ‘28 stonden hierbij aan het begin. Veel sportverhalen zijn hier geboren.  De inspiratie die we krijgen van het Olympisch Stadion dat moeten we koesteren. Toen ik op de Bosbaan trainde, fietste ik twee keer per dag langs het Stadion. En nog steeds blijft het een bijzonder gevoel. In het gebied is zo veel ruimte voor talentontwikkeling, op welk niveau ook. Het is bijzonder dat we überhaupt nog een Olympisch Stadion hebben. Dat is namelijk helemaal niet vanzelfsprekend, het stadion stond op de nominatielijst om gesloopt te worden. Het Olympisch Gebied is eigenlijk jarenlang verstopt geweest. Intussen vinden er zo veel evenementen en leuke activiteiten plaats. Ik vind het belangrijk dat we door de Stichting mensen de Olympische waarde kunnen laten voelen en dat zij deze misschien wel meenemen in hoe zij in het leven staan. Het hele Olympisch Gebied hoort daarbij. Het is echt een cadeautje voor de stad namelijk!"

 Mooiste evenement?

"Mijn mooiste evenement was dat de sporters die terug kwamen uit  Beijing, na de Spelen van 2008, toegejuicht werden in het Olympisch Stadion. Ik zou het mooi vinden als er één plek komt waar sporters na een toernooi en hun prestatie feestelijk ontvangen kunnen worden. Het mooiste evenement voor de toekomst zou een Olympische Spelen zijn! Denk je eens in: een Medal Plaza  en een Holland House in het Olympisch Gebied!"

 

 
     
 
 

AGENDA

Er zijn momenteel geen agendapunten beschikbaar

LANGLOPENDE ACTIVITEITEN

Er zijn momenteel geen agendapunten beschikbaar

Nog geen tweets